Industri nyheter

Hva er de strukturelle komponentene i sprøytestøpebehandling?

2023-07-27

Hva er de strukturelle komponentene i sprøytestøpebehandling?

Injeksjonsstøpebehandling består av to deler, bevegelig form og fast form, den bevegelige formen er installert på den bevegelige malen til sprøytestøpemaskinen, og den faste formen er installert på den faste malen til sprøytestøpemaskinen. Under sprøytestøping lukkes den bevegelige formen og den faste formen for å danne støpesystemet og hulrommet, og den bevegelige formen og den faste formen skilles når formen åpnes for å fjerne plastproduktene.

Injeksjonsformer er delt inn i herdeplastformer og termoplastformer i henhold til formegenskaper; I henhold til støpeprosessen er den delt inn i plastoverføringsform, blåsestøpeform, støpeform, termoformingsform, varmpressingsform (kompresjonsstøpeform), sprøyteform, etc., hvorav varmpressingsformen kan deles inn i tre typer: overløp, semi-overløp og ikke-overløp ved overløp, og injeksjonsstøpeformen kan deles inn i to typer: kaldløpsform og varmløperform ved hellesystem; I henhold til laste- og lossemodus kan den deles inn i to typer: mobil og fast.

Injeksjonsstøpebehandling er et verktøy for produksjon av plastprodukter; Det er også et verktøy for å gi plastprodukter en komplett struktur og størrelse. Sprøytestøping er en prosessmetode som brukes i masseproduksjon av visse deler med komplekse former. Spesifikt refererer det til den oppvarmede smeltede plasten som injiseres i formhulen av sprøytestøpemaskin ved høyt trykk, og det støpte produktet oppnås etter avkjøling og størkning.

Injeksjon mold behandling

Selv om strukturen til formen kan variere avhengig av variasjonen og ytelsen til plast, formen og strukturen til plastprodukter og typen injeksjonsmaskin, er den grunnleggende strukturen den samme. Formen er hovedsakelig sammensatt av hellesystem, temperaturreguleringssystem, formingsdeler og strukturelle deler. Blant dem er hellesystemet og støpte deler de delene som er i direkte kontakt med plasten, og endres med plasten og produktene, som er en kompleks og stor del av plastformen som krever høy bearbeidingsfinish og presisjon.

Portsystemet refererer til den delen av strømningskanalen før plasten kommer inn i hulrommet fra dysen, inkludert hovedkanalen, hulrom i kaldt materiale, manifolder og porter. Støpte deler refererer til ulike deler som utgjør formen på produktet, inkludert bevegelige former, faste former og hulrom, kjerner, formingsstenger og eksosåpninger.

Injeksjonsstøpebehandling består av to deler, bevegelig form og fast form, den bevegelige formen er installert på den bevegelige malen til sprøytestøpemaskinen, og den faste formen er installert på den faste malen til sprøytestøpemaskinen. Formen flyttes under sprøytestøping

1. Når du demonterer formen, unngå støt og vann, og flytt jevnt.

2. Spray varm form, og spray deretter en liten mengde formslippmiddel

3. For å utføre en omfattende inspeksjon av formen og utføre antirustbehandling: tørk forsiktig av fuktigheten og rusk i hulrommet, kjernen, utkastmekanismen og radposisjonen osv., og spray formrusthemmeren og påfør smør.

I den kontinuerlige arbeidsprosessen til formen er formvedlikehold nødvendig på grunn av slitasje på deler, forringelse av smøremiddel, vannlekkasje, klemskader av plastmaterialer og andre problemer forårsaket av bevegelsesprosessen.

Daglig muggvedlikehold inkluderer vanligvis følgende aspekter:

1. Regelmessig rustfjerning (utseende, PL-overflate, mugghulrom, kjerne osv.)

2. Fyll på smøremiddel regelmessig (utkastmekanisme, radposisjon osv.)

3. Skift ut slitasjedeler (strekkstenger, bolter osv.) regelmessig.

4. Andre punkter å være oppmerksom på

Det nedre formvedlikeholdet av formen må testes profesjonelt og beskyttes av profesjonelt vedlikeholdspersonell etter at formen er fjernet og formhulrommet, ejektorpinnen, etc. er utført.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept