Industri nyheter

CNC dreieprosess og analyse

2022-02-21

CNC dreieprosess og analyse


Prosessanalyse er pre-prosessforberedelsen for maskinvare CNC-dreiing. Hvorvidt prosessen er rimelig eller ikke, har en viktig innvirkning på den senere programmeringen, maskinverktøyets maskineringskraft og maskineringsnøyaktigheten til delene. For å kompilere et rimelig og nyttig maskineringsprogram, kreves det at programmereren ikke bare forstår driftsprinsippet, funksjonelle egenskaper og strukturen til CNC dreiebenken. Behersk programmeringsspråket og programmeringsformatet, og behersk også arbeidsstykkebehandlingsteknologien, bestem den rimelige kuttemengden og velg verktøyet og arbeidsstykkets klemmemetode. Derfor bør vi følge de generelle prosessretningslinjene og kombinere egenskapene til CNC dreiebenker for å analysere CNC-dreieprosessen av maskinvaredeler i detalj. Hovedinnholdet i analysen inkluderer: analysere behandlingskravene og rasjonaliteten til delene i henhold til behandlingstegningene; å utlede klemmemetoden til arbeidsstykkene på CNC dreiebenken; Forberedelser som: valg av verktøy, inventar og skjæremengder m.m.

Analysen av deltegningen er hovedoppgaven med å formulere CNC-dreieprosessen. Utfør hovedsakelig analysen av skalamerkingsmetoden, analysen av generelle geometriske elementer og analysen av presisjon og tekniske krav. I tillegg bør rasjonaliteten til delstrukturen og prosesseringskravene analyseres, og prosessreferansen bør velges.


Tongyang CNCs CNC-dreieprosess er delt inn i følgende trinn
1. Analyse av skalamerkingsmetoden
Skalamerkingsmetoden på deltegningen skal brukes til behandlingsegenskapene til CNC dreiebenken, og skalaen skal merkes med samme datum eller gi direkte koordinatskalaen. Denne merkemetoden er ikke bare praktisk for programmering, men bidrar også til konsistensen av designgrunnlag, prosessgrunnlag, målegrunnlag og programmeringsopprinnelse. Dersom det ikke er konsistent designgrunnlag for dimensjonene i alle retninger på deltegningen, kan det vurderes å velge et konsistent prosessgrunnlag uten at det påvirker delens nøyaktighet. Beregning transformerer hver skala for å forenkle programmeringsberegninger.
2. Oppsummer analysen av geometriske elementer
Ved manuell programmering beregnes koordinatene til hver node. Alle geometriske elementer i delkonturen er definert under automatisk programmering. Derfor, når du analyserer deltegningen, er det nødvendig å analysere om de gitte forholdene til de geometriske elementene er tilstrekkelige.
3. Analyse av presisjons- og ferdighetskrav
Analyse av nøyaktigheten og ferdighetene til delene som skal bearbeides er en viktig del av prosessanalysen av delene. Kun på grunnlag av å analysere dimensjonsnøyaktigheten og overflateruheten til delene kan bearbeidingsmetoder, klemmemetoder, verktøy og skjæremengder velges riktig og rimelig. Vente. Hovedinnholdet inkluderer: om analysenøyaktigheten og ulike tekniske krav til harde indekser er fullstendige og rimelige; om nøyaktighetstoleransen for CNC-bearbeiding av prosessen oppfyller tegningskravene, hvis ikke, bør andre behandlingsmetoder tas i bruk for å gjøre opp for det. Samtidig permisjonsgodtgjørelse for påfølgende prosesser; for overflaten med krav til posisjonsnøyaktighet på tegningen, bør den fullføres i en oppspenning; for overflaten med høye krav til overflateruhet, bør den kuttes med konstant lineær hastighet (merk: i vendeendeflaten bør maksimal spindelhastighet begrenses).
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept